Terug naar Nieuwsbrieven

Oesters plukken

Beste Duikvrienden,

We willen jullie uitnodigen voor een dagje Zeeland, maar deze keer niet om te duiken. Op Maandag 30 december gaan we gezellig oesters plukken!!! We komen samen om 10u30 op de dijk in Wemeldingen (tussen de Stelhoeve en de tetjes) Gekleed in regen kleding, laarzen aan, stevige werkhandschoenen, emmer en kleine spade in de hand trekken we richting water lijn. Om 12u10 is het laagwater en ook nog eens “springtij”, dus meer oesters bereikbaar, waar je normaal niet bij kan komen, verser dan vers … We plukken oesters tot het water terug begint op te komen en zo trekken we terug richting de kant, waar we verder gaan met degusteren van al het lekkers dat we gevonden hebben. Dit kan samen met de andere natjes en droogjes die we “zelf van thuis meebrengen”.

Nadien gaan we gezellig napraten en opwarmen in de Caisson te Kapelle https://www.decaisson.nl/ Het is een heel bijzondere beleving, je eigen maaltje aan mosselen, oesters en krukels bij elkaar scharrelen. Doe dit alleen wel met zorg voor dit prachtige natuurgebied! Lees de regels goed door voor je begint!!! https://www.np-oosterschelde.nl/nl/doen/oesters-rapen/waar.htm

Wat heb je nodig? Aangepaste kleding (regenpak) Laarzen Rubberen werkhandschoenen Emmer + plantenschep Oestermes Keukenhandoek of Oesterhandschoen Natjes en droogjes Evt. peper en citroen Inschrijven kan via de website van de club.

Meer info via Mario Roberti 0498/03.01.66

Tot dan!