Terug naar Nieuwsbrieven

Dolphin Man

Hallo,

Op 5 december  wordt er een film/documentaire gedraaid over de vermaarde vrijduiker Jacques Mayol. Als ik bij sommmigen een lichtje moet laten branden ( ze gaan je in de club scheef bekijken als je moet toegeven dat je nog nooit van hem gehoord hebt ), denk aan de film " Le grand bleu "

Voor Limburg hebben ze gekozen voor de zaal Roxy in Koersel, iemand zin om mee te gaan?

Ik zal de voorstelling op de kalender plaatsen, dan kan ik reserveren zodat we zeker een plaatsje hebben.

Hieronder nog wat meer info over de film.

Groetjes,

Johan

DOLPHIN MAN
LEFTERIS CHARITOS

"Le Grand Blue" in het écht.
Laat je meedrijven en ontdek het verhaal en de nalatenschap van Jacques Mayol, de legendarische vrijduiker, die regisseur Luc Besson inspireerde voor de cultfilm "The Big Blue”/ “Le Grand Bleu”.

Dolphin Man sleept ons mee in het leven en lijden van Jacques Mayol en dompelt ons onder in de diepe zintuiglijke en transformerende ervaring van het vrijduiken.

Van de Middellandse Zee tot Japan en van India tot de Bahamas, we ontmoeten Mayol’s dichtste vrienden en familie, onder wie wereldkampioenen free-diving William Trubridge, Mehgan Heaney-Grier and Umberto Pelizzari en zijn kinderen Dottie en Jean-Jacques. Zij schetsen het portret van een man, die de grenzen van het menselijke lichaam en de menselijke geest opzocht; niet louter voor het breken van wereldrecords, maar in een poging de diepe band tussen mens en water te ontrafelen.

Ondersteund door de stem van Jean-Marc Barr, de acteur die Mayol vertolkte in The Big Blue, brengt de film zeldzaam archiefmateriaal vanaf de jaren ’50 samen met adembenemende hedendaagse onderwaterbeelden. Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe de ‘dolfijn-man’ het vrijduiken beïnvloedde en hoe hij ons een nieuw bewustzijn bijbracht over onze relatie met de natuur en met onszelf.